Blog

 • 21-05-2015 19:09

  Solliciteren: het werken aan werk

  Twee weken geleden heb ik besloten dat thuis zitten ook geen picknick is en het moeilijk wordt om jezelf te blijven motiveren om te solliciteren.

  Dus naast mijn gewone sollicitaties (171 inmiddels) heb ik ook 4 brieven de deur uitgedaan voor vrijwilligerswerk. Het museum in Thorn, het VVV in Thorn, Bezoekerscentrum Leudal en bibliotheek Wessem/Linne/Thorn.

  Na steeds afwijzingen binnen te krijgen dat mijn profiel niet past binnen de gestelde functie-eisen, was het een verademing dat bij vrijwilligerswerk de lat een stuk lager ligt. Binnen no time heb ik vier afspraken staan.

  Vandaag was mijn eerste gesprek:  Het museum van Thorn. 

  Na een leuk gesprek met een man die erg blij leek te zijn met mijn ervaringen en opleidingen (toch nog iemand), heb ik besloten om hier aan de slag te gaan. Hij vond het erg leuk dat ik een onderzoeker ben, dat ik trainingen heb gegeven, dat ik juridisch zaken uitzoek, God wat gaf die man mij een goed gevoel en dat was lang geleden.... Als je iedere keer wordt afgewezen gaat je zelfvertrouwen toch wel een beetje verstoppertje spelen. Met heel veel energie ben ik gelijk vandaag gebleven en werd ik ingewerkt door een heel vriendelijke dame. Toen ik eindelijk na 4 uur naar huis ging liep ik bijna te fluiten van blijdschap en energie. Wat is het toch een fijn gevoel als je het gevoel hebt dat je iets toevoegt en dat je gewaardeerd wordt en dat je weer iets kunt leren.                                                                                                                                                 Er komt een nieuwe expositie aan: "Vrouw en de macht". Hier mag ik dan aan meewerken en onderzoeken. Eventuele educatie aan kinderen kan ik over meedenken en mee helpen uitvoeren. Ik heb er echt zin in !!!!!!

   

  Op naar volgende week:

  Dinsdag 9.30 uur VVV kantoor Thorn

  Dinsdag 12.15 uur bezoekerscentrum Leudal

  Donderdag 09.00 bibliotheek Wessem/Linne/Thorn

  Ik hoop er nog meer positieve ervaringen op te doen, veel dingen te leren en ja ook NETWERKEN

 • 04-05-2015 20:00

  een gewone dag in het leven van een werkzoekende......

  De wekker, ja echt de wekker  gaat af om 7:00 uur.

  Douchen, aankleden, ontbijten. Tot zover een normaal begin van de dag. Dan weet je nog niet of je te maken hebt met iemand die gaat werken of iemand die gaat werken aan werk....... Ja die zin moet je effe twee keer lezen.

  Om acht uur gaat de speurtocht beginnen. Achter mijn computer, kopje thee erbij,  pen en papier (ja ik ben nog van de oude doos) en het gepuzzel kan beginnen. Eerst Linkedin eens opstarten. Kijken wie er aan me gedacht heeft,  of er nog vacatures staan die passen bij mijn profiel.  Dan mijn email openen. Alle links open en de vacatures stromen binnen, voornamelijk via Limburgvac.nl. en ook wel via het UWV. Mijn zoekveld is breed ingesteld. Je kan in deze tijd nou niet echt kieskeurig zijn, dat vinden ze bij het UWV ook echt niet goed. Dus tussen Aken en Eindhoven staat alles ter beschikking, en ook daarbuiten. Maar ik denk, eerlijk gezegd, dat een werkgever helemaal niet zit te wachten op iemand die meer dan 1.5 uur moet reizen.

  Door mijn ervaring neem ik vacatures bij de RABO niet serieus. Dat zijn geen echte vacatures, maar meer iets van, stel je voor dat de RABO ooit weer iemand aanneemt,  i.p.v. alleen maar te ontslaan, dan zijn wij (lees de uitzendbureaus) voorbereidt. Dus die laat ik snel links liggen. Ik sta bij de RABO Eindhoven al 3 jaar op de wachtlijst, want ik was na 2 gesprekken met het inhouse uitzendbureau de beste kandidaat voor de functie. Nou ik wacht nog steeds.....

  Ook het UWV vind ik niet echt de moeite waard om er veel tijd aan te besteden. Vaak zijn het oudere vacatures en je krijgt nooit een antwoord. Dit is al vaak besproken met de werkcoach en die gaf dan ook aan het te bespreken met de vestigingsmanager. Maar het is nog steeds niet veranderd. Maar ik kijk wel altijd, je weet maar nooit.

  Vacatures verder bekeken, nu de bedrijven op internet bekijken, bellen over de vacature met de beschikbare personeelsfunctionaris. Je merkt meestal al aan de stem of je de 1ste bent of de 100ste die belt. Dan mijn CV aanpassen aan de functie en een killerbrief schrijven. Aangezien ik geen geïnspireerd schrijver ben,  kost dat nogal wat moeite. Hoe overtuig ik die man/vrouw die ik net aan de lijn heb gehad dat ik er niet eentje ben van 13 in een dozijn? En dat allemaal in een tijdsbestek van 9 seconden..... Dat is bijna godsonmogelijk, maar ook een pracht van een uitdaging. Bij iedere brief altijd weer denken, wie is mijn klant?  Wie is de koper die ik moet overtuigen van mijn kwaliteiten. Toegegeven, 1 telefoontje zal niet altijd een antwoord kunnen geven op die vraag. Maar daar hebben we Linkedin en Facebook en andere internetpagina's voor. Gelukkig hou ik ervan om te puzzelen en dingen uit te zoeken, en een uitdaging ga ik ook zeker niet uit de weg.

  Zo dat was sollicitatie nummer 1 van de dag. In de tussentijd is het 10 uur geworden. Ik heb gelukkig nog 3 vacatures gevonden, waar ik op ga reageren vandaag. Maar nu eerst even iets anders. Interessante artikelen op Linkedin lezen over solliciteren en wat je moet doen om op te vallen. Hier staan niet echt zaken in die ik niet al wist. Geen standaard CV, geen standaard brief,  zelfs bellen van te voren wordt niet meer geadviseerd. Je moet gewoon snel zijn en op de hoogte zijn van vacatures voordat het een vacature wordt. Netwerken dus met de snelheid van het licht. Daar kan ik nog wel het een en ander verbeteren, maar daar ben ik driftig mee bezig. Komt goed.

  Om 11 uur volgende sollicitatie voorbereiden. Weer de moeizame bevalling van een knallende brief. Je moet niet vermelden dat je iets kan, maar volgens de STAR methode laten zien met voorbeelden dat je het kan. En dan het liefst op 1 kantje. Ik weet niet hoe anderen dat doen, maar voor mij is het iedere keer weer een uitdaging. Theoretisch kan ik het goed uitleggen, in de praktijk moet nog geoefend worden.

  Om 12 uur ga ik maar eens koken. Moet tenslotte ook gebeuren. Maar om 13:00 ben ik weer keurig terug achter mijn computer. Solliciteren is echt hard werken!!!!! Na de pauze ben ik weer fris en fruitig en kan er weer tegen aan. De derde brief gaat al een stuk gemakkelijker.

  Daarna is het tijd om mijn netwerk te porren en laten merken dat ik er nog ben en nog steeds op zoek ben. Ik reageer op artikelen op Linkedin, stuur mijn nieuwe CV naar recruiters, bel mijn open sollicitaties na, kijk bij mijn facebook vrienden of er daar nog iets te regelen valt, vraag bij de uitzendbureaus waar ik ingeschreven ben of ze nog weten wie ik ben.

  Zo wordt het makkelijk 4 uur. Dan heb ik nog een vacature liggen. Die wil ik ook persé vandaag de deur uit hebben. Dus alhoewel ik moe ben, recht ik mijn schouders en ga er  tegen aan. Dezelfde routine, cv aanpassen,  informatie zoeken op internet, brief schrijven en duimen voor een goed resultaat.

  Zo en dan is het plotseling 5 uur. Nu wordt het toch echt tijd voor een beetje beweging. Dus snel wandelschoenen aan en een rondje Wessem maken. Mijn hoofd leegmaken aan het water, even niet nadenken over brieven, cv's en vacatures. Heerlijk, dit moment van de dag. En helemaal als het regent... Ja ik weet het,  ik ben gek en niet normaal.

  Thuisgekomen neem ik me voor om de rest van de avond lekker op de bank te lezen en nergens meer aan te denken. Morgen komt weer een dag. Ja toedeloe, dat lukt niet. Om 8 uur vertrek ik toch weer richting mijn laptop om te kijken of ik iets gemist heb op het sollicitatiefront.


  En dat 7 dagen in de week.

 • 23-04-2015 15:00

  Netwerk gesprek

  Vandaag ben ik, n.a.v. een open sollicitatie,  op gesprek geweest bij Mantra HR Solutions in Echt. Jan Jamlean heb ik jaren geleden leren kennen toen ik werkzaam was als kantoorleider bij Nationale Geld Service. Tot mijn verrassing kreeg ik een keurig mailtje terug met het verzoek mijn CV te sturen. Daarna kreeg ik een telefoontje van een leuke spontane vrouw die mij uitnodigde om eens kennis te komen maken. Na 135 brieven en nog nooit uitgenodigd te zijn voor een gesprek was dit een welkome verademing.

  Deze leuke vrouw heeft een werkkamer waaruit duidelijk bleek dat ze het druk had, maar toch heeft ze alle tijd genomen voor mij.  Zelfs tips over mijn CV kreeg ik nog mee van haar. Ze heeft een open manier van communiceren, eerlijk en duidelijk en gelukkig beschikte ze ook over een goede dosis humor.

  Ze zou haar ogen voor me open houden,  haar netwerk gebruiken voor mij.

  Voor mij betekende dit heel veel. Ik ben haar dan ook erg dankbaar dat ze dit voor mij wil doen.

  Dus nu afwachten en hopen.....


 • 28-01-2015 11:00

  mijn ervaringen met het UWV

  Ja, ja we moeten weer langs bij het UWV.

  Geweldig, de werkcoach heeft nu een andere naam. Dat was het belangrijkste nieuws van de dag.

  Je bent verplicht om naar zo'n bijeenkomst te gaan. Hier leggen ze uit hoe je met de werkmap moet werken, nadat je al drie weken een WW uitkering krijgt en dus ook al drie weken ingeschreven staat en al drie weken in de werkmap moet aangeven waar je wanneer gesolliciteerd hebt. Dus iedereen staarde een beetje verbaasd voor zich uit. Naast mij zat een Chinese vrouw die weinig tot geen Nederlands sprak en er dus helemaal niks van snapte. Ik probeerde haar in het Engels een beetje uitleg te geven. Maar hoe leg je iemand uit dat je ergens naar toe moet, parkeergeld moet betalen, kosten moet maken, alleen om uitleg te krijgen over iets waar je al langere tijd mee werkt en dus wel weet hoe het een en ander functioneert. Toen dan ook eindelijk de gerechtvaardigde vraag gesteld werd door een van mijn mede-ww'ers, waarom we hier nu pas uitleg over kregen,  kromde ik mijn tenen in volle verwachting op het antwoord. Mijn ervaring met het UWV is dat ze dat meestal zelf ook niet weten en dan terugvallen op het enige antwoord waar wij als ww'er dan geen antwoord op durven te hebben. En ja hoor.... daar kwam het antwoord: " omdat wij zeggen dat het moet en als je niet komt, korten we je uitkering ".

  Maar goed ook dit hebben we weer achter de rug.

  € 2,00 benzine weggegooid, € 3,00 parkeergeld en een illusie armer.......

  Maar ook weer een gelegenheid gebruikt om te netwerken. Ik word hier nog eens echt goed in.Evenementen Kalender

 • 13-05-2015 09:00

  Open Coffee

  Het is al weer bijna 13 mei 2015. Tijd voor de 5de Open Coffee in Weert bij het GoldenTulip.Onder het genot van een kopje koffie netwerken, gesprekken aangaan, elkaar helpen en proberen te groeien naar een baan toe.Je wordt opgevangen en begeleid en zelfs voorgesteld aan de andere mensen. Als je...

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief:

Contact

anitamaessen.nl
Keizerstraat 1
6019 BM
Wessem

06-53957665

© 2015 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode